444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

2016’nın İkinci Önemli Patent Lisanslaması   

‘‘ Patent lisans işlemleri bakımından Samsung ve Nokia telekomünikasyon şirketleri kendi aralarında bir yeni uzlaşı daha sağladıklarını ilan ettiler. Bu uzlaşı ile birlikte şirket son altı ayda ikinci patent lisans sözleşmesini imzalamış oldu. ‘‘

Teknolojik rekabetin en önemli noktalarından biri patent lisansları ve bu açığı kapatmak adına şirket satın almaları bile gerçekleşiyor. Samsung ve Nokia ise aralarında bulunan bu hususta iyi uzlaştıkaları görülüyor ki şubat ayının ardından geniş bir patent lisans sözleşmesi daha imzaladılar.

Şirketler imzalanan yeni sözleşmede belirli bir ilave patent portfolyo paylaşımı gerçekleştirecek. Daha evvel imzalanan sözleşmenin belirsiz bir patent seti adına olduğu paylaşılmıştı. Fakat sınırları çizilen patent portfolyosunda neler olduğunu hakkında henüz bilgi sahibi değiliz.

Patent ve Marka Lisanslamalarından 950 Milyon Euro

Nokia şirketi, Alcatel-Lucent’i 16 milyar dolar gibi mevlaya satın alarak özellikle telekomünikasyon sektöründe bulunan patent sayılarını arttırdı. 2016 yılının sonunda  marka ve patent lisanslama işlemlerinden yaklaşık 1 milyar avro ciro sağlayacağı ifade ediliyor. Bu söylemle 16 sene içinde yalnızca patent lisanslamalarıyla Alcatel-Lucent için ödenen paranın geri kazanılacak gibi duruyor. Bu lisanslamalarının yanı sıra hazırda Nokia’nın diğer firmalarıyla da elinde bulundurduğu patenler de yer alıyor.

Nokia bir sene önce tekrardan akıllı telefon piyasasına geri gireceğini resmen onaylamıştı.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>